Organisatie

Filmpjes van de organisatie:

 

 

logoeindhoven

Gemeente Eindhoven

http://www.eindhoven.nl/

Vredesburo logo klein

Stichting Vredesburo Eindhoven:

Het Vredesburo is een onafhankelijk documentatie- en informatiecentrum gericht op de problematiek van oorlog en vrede. Wij werken vanuit een geweldloze overtuiging en streven naar een vreedzame en rechtvaardige wereldsamenleving. Het Vredesburo ondersteunt en faciliteert initiatieven van groepen en individuen op het gebied van mondiale bewustwording.
filmpje van het vredesburo
www.vredesburo.nl

Logo_Fatih_Moskee HDV Fatih Moskee Eindhoven
Fatih moskee Eindhoven is opgericht in begin jaren ’70, door Eindhovenaren met een Turkse achtergrond en is verbonden aan De Islamitische Stichting Nederland te Den Haag (ISN). De moskee wordt door giften en donaties van de leden in stand gehouden.
Fatih moskee heeft op verschillende locaties activiteiten ontplooid en sinds 1989 is Fatih Moskee Eindhoven gehuisvest aan de Willemstraat. Fatih moskee heeft voornamelijk een sociale en religieuze functie in de locale samenleving. Primair geeft de moskee de moskeegangers de mogelijkheid om te bidden. Daarnaast worden er verschillende sociaal-culturele activiteiten georganiseerd waarmee Fatih Moskee een brug probeert te slaan tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Hierbij kunt U denken aan de gezamenlijke Iftar maaltijden, informatieavonden, deelname aan locale activiteiten met een sociaal karakter en verzorgen van rondleidingen in de moskee waarbij ook informatie gegeven wordt over de Islam.

Filmpje van de Fatih moskee

logo_catharinakerkDe Catharinakerk is een open gastvrije rooms-katholieke kerk, waar christelijke kerken samenwerken, voor een gastvrij onthaal drie dagen per week, met aandacht voor mensen, met koffie, thee en een broodmaaltijd, waar mensen in financiële nood voor hulp terecht kunnen, met een ruim aanbod voor bezinning en spiritualiteit, waar het maatschappelijk debat gevoerd wordt, met wekelijks concerten op zaterdag, met rooms-katholieke weekendliturgie.
Catharinakerk
Catharinaplein, Eindhoven
Filmpje van de Catherinakerk
www.stadskerksintcathrien.nl

 

logo-cafewillemienCafe Wilhelmina
Gezellig café/podium net buiten het centrum van Eindhoven, waar regelmatig live optredens worden georganiseerd. Wilhelminaplein 6 5611HE Eindhoven

www.cafewilhelmina.nl

 

logo_tpn-eTurkish Professionals Network Eindhoven (TPN-E) is een vereniging voor Turkse hoger opgeleiden. Zowel in Nederland geboren en getogen Turken op sleutelposities of studenten, als afgestudeerden aan een van de genormeerde universiteiten in Turkije en die nu in Eindhoven of omgeving werkzaam zijn of hun studie aan een universiteit in Nederland een vervolg willen geven. Enerzijds zijn wij als TPN-E een gewaardeerde partner voor instanties en overheden. Anderzijds leveren wij een actieve bijdrage aan maatschappelijke discussies en fungeren ook als klankbordgroep voor de Turkse gemeenschap.
Filmpje van TPN-E
info@tpne.nl 

 

 

logo_worldpeaceflameDe World Peace Flame is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid. Duizenden die de World Peace Flame kaarsen brandend houden, zien de vlam als symbool hiervan.

Ons doel is om mensen te inspireren en te laten ervaren dat ieder individueel mens een belangrijke rol kan spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving. We willen dit doel bereiken door educatie o.a. via ons schoolpakket “Lopend Vuurtje” en ondersteuning van lokale en internationale projecten.

Filmpje van WPF
www.worldpeaceflame.org
www.wereldvredesvlameindhoven.nl
worldpeaceflame.eindhoven.nl@gmail.com

 

 

2014_logo-cocCOC Eindhoven en regio is een belangenvereniging voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen en Transgenders.  Het COC is actief op vele terreinen.  We brengen continu problemen op het gebied van LHBT-emancipatie onder de aandacht. Het COC geeft individuele- en groepsgerichte hulp aan iedereen omtrent LHBT gerelateerde problemen. Ook organiseren we vele ontmoetingsbijeenkomsten, onder andere voor jongeren, ouderen en LHBT’s met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast verzorgen we gastlessen op scholen en geven we voorlichting aan tal van instellingen en organisaties.

Filmpje van COC
COC eindhoven

 

Scouting Johannes Vianney is een enthousiaste scoutinggroep, gehuisvest op landgoed de Grote Beek. Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting Johannes Vianney besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting Johannes Vianney op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ruimte om te ontdekken en te leren. Je bent al vanaf 5 jaar welkom en je kunt doorgroeien tot leidinggevende. Meer informatie vind je op www.vianney.nl

Filmpje van Scouting Johannes Vianney
www.vianney.nl

 

TINT provides a welcoming meeting place for (international) students of the TU/e, Fontys, and the Design Academy. We offer open-minded people an opportunity to connect and get inspired by each other. Come meet us in one of our Discussion Nights, Clinics, Eat & Meet and movie nights!

 

Website: https://www.tint-eindhoven.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/tint.tue/

 

De Kapel ook wel de werkplaats voor oecumene. Deze inspirerende plek is bestemd voor het ontdekken en beleven van geestelijke diepgang. Daarvoor maken we gebruik van de rijkdom van meerdere religies en levensbeschouwingen, maar we zien af van hun dogma’s. Na vijftig jaar gebruik gemaakt te hebben van de Studentenkapel aan de Kanaalstraat, vinden we sinds 2017 gastvrij onderdak in de Johanneskerk (voorheen de Morgenster). De Kapel houdt haar vieringen zondags om 12 uur in de Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b. Werkgroepen van vrijwilligers maken deze wekelijkse vieringen mogelijk.

Website: http://kapel-eindhoven.nl/

 

CKE_zwart_zonder tekstCKE

https://cke.nl/